ŞÜKÜR 1 4/.10.4.09 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ( Kâinatın bütün zerratı -müctemian ve münferiden- lisan-ı acz ve fakr…
Kategori: RİSALE-İ NUR
Risale-i Nur Dersleri – Açıklamalı Risale-i Nur Dersleri
Kısm-ı Sani Tabiri ile Ne Kasdediliyor
Kısm-ı Sani Tabiri ile Ne Kasdediliyor Muhterem kardaşımız; Kur’an Zariyat suresi 49. Ayet-i kerimede “Hem her şeyden iki çift yarattık ki düşünesiniz“ diye bildirildiği üzere Cenab-ı…
İNSAN KILIĞINDA HAYVAN VE MELEKLER
İNSAN KILIĞINDA HAYVAN VE MELEKLER Hayalin ile Nurşin Karyesi’ndeki Seyda (K.S.) hazretlerinin meclisine git. Ve o zatın sohbet-i kudsiyesi ile orada izhar edilen İslâm medeniyetine bir…
Derd-i Maişet
DERD-İ MAİŞET 13.11.12 Beşincisi: Risale-i Nur’un bir talebesi, Risale-i Nur’a çalışamadığının bir sebebi, derd-i maişetin ziyadeleşmesi olduğunu söyledi. Biz de ona dedik: Risale-i Nur’a çalışmadığın için…
Kadınlar
Kadınlar 09.03.07 ( Kâinatın bütün zerratı -müctemian ve münferiden- lisan-ı acz ve fakr ile vücub-u vücud ve vahdetine şehadet ettikleri Sâni’-i Hakîme hamdler, senalar, şükürler olsun.…
Bazı Eserlerin Nur’lara Perde Olması
BAZI ESERLERİN RİSALE-İ NUR’A PERDE OLMASI 05-10-98 Risale-i Nur dairesinde bulunanlar fikir mahsulü olan eserleri, ilham eseri olan Risale-i Nur’a perde ve gölge yapmamalıdırlar. Ancak…
Allah’u Ekber
Allah’u Ekber Ehadiyet-i zâtiyesiyle beraber doğrudan doğruya herşeyin dizgini onun elinde; herşeyin anahtarı kabzasında, herşeyin nasiyesini tutuyor; bir iş bir işe mani olmuyor. Bütün eşyada, bütün…
İNSANİYETİN HAYVANİYETE İNKILABI
İNSANİYETİN HAYVANİYETE İNKILABI İşte o zaman müşahede ettim ki; ehl-i medeniyetin terakki diye zu’mettikleri şey, ancak bir sukuttur.. Ve iktidar diye zannettikleri iş, ancak bir ibtizaldir, bayağılıktır.. Ve intibah diye…
İstikbalden Haber Veren Bir Şiir Eddai
İstikbalden Haberler Veren Sırlarla Dolu Bir Şiir Eddaî, “Duacınız. Mâlum bir duacı. Hayrınızı isteyen” anlamında imza yerine yazılan bir tabirdir. Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri tarafından,…
İnsan Öyle Bir Nüsha-i Câmiadır ki
İnsan Öyle Bir Nüsha-i Câmiadır ki …”İnsan öyle bir nüsha-i câmiadır ki: Cenab-ı Hak, bütün esmasını, insanın nefsi ile insana ihsas ediyor.” Tafsilâtını başka sözlere havale…
Risale-i Nur Nedir?
Risale-i Nur Nedir ? RİSALE-İ NUR, Kur’anın i’caz-ı manevîsinin tefsiri olup, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri tarafından 1920-1960 seneleri arasında telif edilmiş olan eserlerdir.Risale-i Nur isminin verilişi…
1911 Şam Hutbesi Tarihçesi
1911 Şam Hutbesi Tarihçesi Şam’a gelişi ve Câmi-i Emeviye’de muhteşem bir hutbe ile İslâm Âleminin dertlerini ortaya koyması ve hal çarelerini göstermesi… 1910 yılının kışında Diyarbakır‘dan Urfa‘ya gelen ve bir…
İstikbalde Din-i İslamın Hâkimiyeti
İstikbalde Din-i İslamın Hâkimiyeti Hemde itikadımdır ki: İstikbale hüküm sürecek ve her kıt’asında hâkim-i mutlak olacak yalnız hakikat-ı İslâmiyettir. Evet saadet-saray-ı istikbalde taht-nişinhakaik ve maarif yalnız İslâmiyet olacaktır. Onu fethedecek yalnız odur; emareler görünüyorlar……
BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİNDEN MÜJDE:
BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİNDEN MÜJDE: CEMAAT VE KOMİTELERİN İSTİBDADI SON BULACAK Deccallerin istinad noktaları olan gizli masonluk ve dinsizlik komiteleri, hakim oldukları devletlerde çok büyük bir güç gibi…
Risale-i Nur’un Beş Devresi
Risale-i Nur’un Beş Devresi Dördüncü Âyetin وَمَا اَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ اِلاَّ بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِيُبَيِّنَ لَهُمْ cümlesi makam-ı cifrîsiyle ve baştaki âyetin işaretleri…
Nurlardan Müstefid Olmak İçin
Nurlardan Müstefid Olmak İçin Risale-i Nur’un tezahürü, yalnız tercümanının fikriyle veyahut onun ihtiyac-ı manevî lisanıylaKur’andan gelmiş, yalnız o tercümanın istidadına bakan feyizler değil; belki o tercümanın muhatabları ve ders-i Kur’anda…
Tarikat (1-2-3-4) Tarikat Nedir ? Tasavvuf Nedir ?
TARİKAT 1- TARİKAT NEDİR? Tarîk kelime itibariyle yol, Tarîkat ise tarz, meslek ve din hayatında takib edilen metod manasındadır. Tarikatın Istılahi manası ise: Yeme, içme, uyuma gibi…
Mesleğimiz
Mesleğimiz Mesleğimiz terk-i enâniyet ve uhuvvet dir. 13.Ş: 343 Mesleğimiz şükürdür. Ve her şey’de bir vech-i rahmeti, bir cihet-i ni’meti görmektir. O. L: 672 Mesleğimiz halîliye dir. 21. L: 162…